Ministri Zviceran: Do Ta Kemi Problem T’i Karantinojmë Të Gjithë, Sidomos Ata Që Kalojnë Me Automjete

Ministri zviceran: Do ta kemi problem t’i karantinojmë të gjithë, sidomos ata që kalojnë me automjete

Maurer beson se qoftë dhe vetëm kër cënimi me karantinë do të bëjë që njerëzit të jenë më të rezervuar sa i përket ndërmarrjes së udhëtimeve në shtetet e “listës së rre zikut”

Të gjithë ata të cilët nga e hëna, 6 korrik, e tutje hyjnë në Zvicër nga një vend i konsideruar si “i rre zikshëm” duhet të vendosen në vetë-karantinë, ku do të qëndrojnë dhjetë ditë. Siç dihet tashmë, në listën prej 29 vendeve me rrezik bëjnë pjesë edhe Kosova, Maqedonia e Serbia, por jo edhe Shqipëria.

Ministri Federal i financave, Ueli Maurer e konsideron të mundshëm kontrollimin e udhëtarëve nga 29 vendet e përmendura. Ai e ka deklaruar këtë në emisionin e radios SRF “Samstagsundschau”. Për momentin është e mundshme, sepse në listë përfshihen edhe vendet nga të cilat ne nuk kemi imigrim”, per me te[er shtype rek lamen ..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.